Champagne - The Lobby
Loading...
Champagne 2018-05-15T09:35:04+00:00

CHAMPAGNE VILMART & CIE

Rilly la Montagne, Recoltant-Manipulant

Šī nelielā vīna darītava ir dibināta 1872. gadā, un šobrīd te tiek audzētas Pinot Noir un Chardonnay vīnogas 11 hektāros Rilly la Montagne, Premier Cru. Vīnogas tiek audzētas ar bioloģiskām  metodēm un apstākļos, ar kuriem Lorāns Šamps (Laurent Champs) un viņa dēls ļoti lepojas, uzskatot, ka dabiskās metodes un terroir piešķir vīnogām īpaši augstu kvalitāti. Vīnogulāju vidējais vecums ir 35 gadi, bet Couer du Cuvee tiek izmantotas vīnogas no 50 gadus veciem vīnogulājiem.

GRAND CELLIER
(70% Chardonnay, 30% Pinot Noir)

CHAMPAGNE DHONDT–GRELLET

Flavigny, Recoltant–Manipulant

Champagne Dhondt–Grellet neatkarīgie vīndari tēvs un dēls mīt Flavigny ciematā,  netālu no Avize, Cote des Blancs. Visas vīnogas tiek iegūtas ģimenei piederošajos īpašumos, kas atrodas Cramant un Chouilly Grand Cru, kā arī Cuis Premier Cru apgabalā. Lielākā daļa vīnogulāju aug vidēji augsto pakalnu kaļķainajā zemē. Produkcijā tiek izmantotas tikai rūpīgi atlasītas vīnogas, lai nodrošinātu nevainojamu kvalitāti.

PRESTIGE DU MOULIN Grand Cru
(100% Chardonnay)

CHAMPAGNE RODEZ

Ambonnay Grand Cru, Champagne D’Auteur

Rodez dzimta ir vīnogu audzētāji jau devītajā paaudzē. 6,5 hektārus plašajos īpašumos, kas atrodas Ambonnay un Bouzy Grand Cru ciematā, tiek audzēti Pinot Noir un Chardonnay šķirnes vīnogulāji. Senās dzimtas pārstāvji pret dabu izturas ar lielu cieņu, ko apliecina  gan organiskās, gan biodinamiskās saimniecības sertifikāti. Champagne Rodez ir pirmais Francijas lauksaimniecības uzņēmums, kas ieguva High Environmental Value sertifikātu.

Pašreizējo vīnogulāju vidējais vecums ir 30–40 gadi, un gada laikā šeit tiek sapildīts ap 40 000 pudeļu, vairākums vīnu tiek izturēts ozolkoka mucās, un būtiska daļa Non-Vintage šampaniešu ir rezerves vīni.

CUVÉE des CRAYÈRES
(40% Chardonnay, 60% Pinot Noir)

CHAMPAGNE PALMER & Co

Reims, Cooperative-Manipulant

1947. gadā septiņi vīndari, kuru īpašumos bija Grand Cru dārzi Cotes de Blancs un Montagne de Reims, izveidoja

Palmer & Co vīna darītavu. Šobrīd Palmer & Co veido vairāk nekā 200 biedru, kam pieder kopā 365 ha vīnogulāju  40 dažādos ciematos. Galvenā vīndara Jean-Claude Colson filosofija ir apvienot tradicionālās metodes ar aktuālākajām modernajām tehnoloģijām. Palmer & Co pagrabos ir pieejami arī vecāki ražas gadi, kas tiek atdalīti no nogulsnēm pēc

pasūtījuma. Palmer šampaniešu stilam raksturīgi bagātīgi, krēmīgi, bet svaigi Chardonnay un izteikti aromātiski Pinot Noir.

NECTAR RÉSERVE
(45–50% Chardonnay, 30–35% Pinot Noir, 20–25% Pinot Meunier)

CHAMPAGNE PIERRE PÉTERS

Le Mesnil sur Oger, Recoltant–Manipulant

Champagne Pierre Péters ir vīndaru dzimta jau sestajā paaudzē, un Grand Cru Blanc de Blancs šampanietis šeit tiek ražots kopš 1919. gada. Šampanieša nams atrodas pašā Côte des Blancs sirdī – Le Mesnil sur Oger, un visas Chardonnay vīnogas nāk no pašu 19 hektārus plašajiem īpašumiem slavenākajos Grand Cru vīna apgabalos Le Mesnil sur Oger, Oger,    Avize un Cramant. Vārdi, kas vislabāk raksturo Pierre Péters šampanieti, ir mineralitāte, smalkums, vieglums, tīrība, svaigums un elegance.

CHAMPAGNE COLLIN–GUILLAUME

Sillery, Recoltant–Cooperateour

Champagne Collin-Guillaume ir Šampaņas vīndari sestajā paaudzē no Sillery - Grand Cru Champagne ciemata. Lai iegūtu sarežģītu un elegantu šampanieti, kas atspoguļo raksturīgo terroir, Collin–Guillaume šampanieša ražošanā daudzveidība apvienota ar harmoniju, bet senās tradīcijas – ar modernajām tehnoloģijām.

ROSÉ
(30% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier)